Jeg har da spist rå og kald mat før, men dette er første gang jeg har laga en ordentlig middag av det. Herlighet, jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare dette her. Det var i hvert fall ikke ferdigmat til å slenge rett på tallerkenen. Meningen med raw food er at man lager mat uten å behandle maten med varme osv. Helt fresht!

På bildene under ser dere hvor enkelt det er. Jeg brukte stavmikser først, men da fikk jeg ikke sausen så kremet som jeg ville ha det, så jeg kjørte den i smoothieblenderen til slutt. Hvis jeg hadde fulgt oppskriften til punkt og prikke skulle det vært vårløk og ikke rødløk, fersk basilikum istedenfor krydder, og squashen skulle vært i sånne nuddel-strimler, men jeg har ikke sånn type skreller … Som vanlig følger jeg oppskrifter utifra hva jeg har hjemme. Blir godt det óg!

Ønsker meg en sånn strimleskreller. Blir skikkelig nuddel-squash neste gang! Anbefaler å ikke ha på så masse mangosaus som jeg hadde. Litt i meste laget, men restene er spart i kjøleskapet, som alltid. Grunnen til at jeg prøvde ut denne retten er fordi jeg nettopp har fått meg en ny oppskriftsbok, med KUN sånne kalde raw-food-retter. Morsomt å teste ut og ekstra masse grønt innabords!

Peter har nettopp dratt på butikken for å kjøpe blomkål. Blir en vegansk varmrett til senmiddag, etter hans ønske faktisk. Eller han nevnte ikke vegansk, men det skader vel ikke å lure inn mandelmelk i stedenfor kumelk, heheeee.