… eller gratis vaksine. Enda! Så langt har jeg fått fire påminnelser (på sms) om gratis HPV-vaksine for oss som er født etter 1991. Som mange andre naive sjeler tenkte jeg «det skjer ikke meg» i starten. Nå skjønner jeg selvfølgelig at det kan skje hvem som helst, og jeg vil virkelig sjekke at alt står bra til inni meg, men jeg er så redd for å få en beskjed jeg ikke klarer å takle. Det kan jo hende jeg hadde tatt det bra, men jeg kjenner ikke meg selv fram i tid, heh.

Den eneste gangen jeg har dratt til legen av egen, sterk, fri vilje (haha) var da jeg sleit med halsbetennelse typ 10 ganger i året. Legen ville ikke fjerne mandlene mine da de har en funksjon og sitter bak i halsen der for en grunn, men jeg stod på mitt og sa at jeg tar livet mitt hvis ikke de blir fjerna (jeg er sjeldent så drama altså, men mandlene var et sykt stort problem for meg). Seks uker senere var det operasjon!

Nå er livmorhalskreft en del verre enn plagsomme mandler, og det er derfor legebesøk gjør det enda skumlere. Men som jeg sa til ei venninne: hvis det skulle vise seg at man faktisk er syk, eller på vei til å bli syk, så kommer man til å angre på at man ikke undersøkte seg tidligere. Så jeg skal gjøre det! I morgen skal jeg bestille time til celleprøve, og så skal jeg ta vaksinene som er gratis i kun ett år til! Jeg må slutte å late som at jeg ikke er redd for døden, for det er jeg jo. Ofte kan jeg finne på å tenke «det er bare døden» eller «det er ikke farlig å dø». Herregud, det er jo bare en unnskyldning for å ikke dra til legen og få fakta på bordet. Er nok best å leve på sitt beste og forvente det verste, uten å gå rundt og vente på det verste…. noe i den duren!

På grunn av den fjerde påminnelsen om HPV-vaksine og at jeg begynte å føle meg uggen i kroppen i dag formiddag, får jeg helt pækkern og tenker det verste. «Shit, dette føles ikke som vanlig kvalme og hodepine. Dette må være mer alvorlig. Jaja, det er ikke farlig å dø». Men nå skal jeg ta meg sammen og få ting sjekka!

Anyways, som sagt føler jeg meg ikke helt i form, så jeg har vært hjemme med Rico mens Peter fortsatt er hos T&T på filmkveld (som visstnok har blitt fifa-kveld). Nå skal jeg fortsette å chille på sofaen! Og husk: klarer jeg med legeskrekk å sjekke meg, så klarer dere og! Viktig.