Follow my blog with Bloglovin

Misforstå meg rett, jeg spiser vegansk mat døgnet rundt, men i dag var første gang jeg smakte tofu! Det minner ikke om kylling eller kjøtt (som mange veganske produkter vil etterligne). Hvert fall ikke sånn det ble da jeg stekte det. Derimot synes jeg det var skremmende likt kamskjell, naaam! Nå er jo tofu et eget, gammelt produkt som kineserne har spist i over 2000 år, laget på soya. Kilde.

Først kokte jeg bulgur og blandet det med sukkerfri sweet chili og hjemmelaget mangochutney. Så skjærte jeg enkelt og greit avokado og cherrytomater. Til slutt stekte jeg en hel pakke tofu som jeg først hadde skjært i terninger.

Det tok ganske lang tid å steke, men jeg pressa ikke vannet ut først, jeg bare stekte det i olje og masse krydder. Det anbefales at man bruker fast tofu og presser ut vannet med å legge noe tungt over det i 10 minutter (husk papir som vannet kan trekke inn i, og bruk gjerne google siden jeg er dårlig på å forklare). Jeg hadde ikke helt fast tofu, men «silky» (sikkert derfor det føltes som kamskjell). Jeg elsker jo smaken av kamskjell og annen sjømat, så jeg kommer uansett til å fortsette med silketofu. Gleder meg til å smake fast også.

Tofu fant jeg i ostehylla på Bunnpris 😀