Jeg googla akkurat The Notorious B.I.G. for å se om han var samme person som Biggie Smalls! Jeg visste jo det fra før, men noen ganger blir jeg bare helt overveldet av informasjonen i hodet at jeg må google. Akkurat som når man sier et ord for mange ganger, og til slutt så bare hæææ det heter vel ikke det!?? Og så google. Men da vet jeg i hvert fall for sure at han er kjent med begge navna, haha. Godt å få deeet trykket vekk fra skuldrene. Nå sentrifugerer vaskemaskina så hardt at den visne planta på stuebordet vifter med bladene. Mye som skjer her nå hører dere. Tenkte det kanskje var mini-jordskjelv eller bassen fra musikken. Ellers bare bra.

Nå skal jeg endelig skrive litt om det jeg planla å skrive om. I går laga jeg nemlig noe sykt digg – en slags grøt av dadler! Egentlig prøvde jeg meg på julekaker, haha, dere vet jo hva som skjer når jeg baker. Det blir rett og slett noe helt annet enn det jeg prøver på. Heldigvis blir det som regel godt uansett.

Dette trenger du:
10 dadler
1 dl mandler (tror jeg)
2 ss chiafrø
1 ts kanel
Noen skvetter mandelmelk

Dette gjør du:
Knus mandlene+chia i blenderen
Skjær opp alle dadlene (fjern steinen)
Bland dadlene i blenderen med mandelmassen.

Det var da jeg bestemte meg for å tilsette mandelmelk (bruk den melken du vil), og du burde gjøre det samme hvis blenderen din er like bedriten som min. Først en skvett. Gikk ikke. Så en skvett til. Blanda seg litt bedre, men ikke bra nok. En siste skvett med mandelmelk og 1 ts kanel – voilá!

Som sagt skulle det bli julekjeks (dævver), så jeg hadde ikke planer om å spise en oversøt grøt. Det ble veeeldig søtt fant jeg ut etter noen skjeer innabords, så jeg bestemte meg for å skjære opp et par epler og bruke grøten som dipp. Det funka fett. Kaller det bare Iris’ fruktdipp heretter. Tror ikke det blir noen julekaker på meg i år!